Assessment

Een assessment kan verschillende doelen hebben. Zo kan een assessment bijvoorbeeld worden toegepast bij de werving en selectie van personeel. Het hoofddoel is dan het achterhalen hoe geschikt een kandidaat is voor een bepaalde functie.

Ook wanneer iemand al werkzaam is binnen het bedrijf kan een dergelijk onderzoek gedaan worden. In dat geval zou het doel bijvoorbeeld kunnen zijn om medewerkers optimaal in te kunnen zetten op basis van zijn of haar capaciteiten, proberen overbelasting te voorkomen, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden te verkennen of te kunnen adviseren bij outplacement of jobrotation.

Het onderzoek zelf bestaat uit een interview met een psycholoog, gevolgd door psychologisch onderzoek, neuropsychologisch onderzoek en desgewenst onderzoek naar persoonlijke eigenschappen en copingvaardigheden (de manier waarop iemand met problemen en moeilijke situaties omgaat).

Een assessment kan, zoals bovengenoemd, vele verschillende uitgangspunten hebben. Het is essentieel om voorafgaand aan een assessment het doel van het onderzoek vast te stellen en te bepalen welke onderzoeken daartoe geadviseerd worden. Op basis daarvan kan een op maat gemaakte offerte aangeboden worden.

Interesse? Of meer informatie

We bieden op maat gemaakte oplossingen. Vraag nu een vrijblijvend informatief gesprek aan!

Contact opnemen