Medisch specialistische keuringen luchtvaartpersoneel

Wanneer tijdens de medische keuring van piloten of cabinepersoneel bijzonderheden worden geconstateerd op het gebied van de geestelijke gezondheid of het gebruik van alcohol en/of drugs, dan kan de keuringsarts een beroep doen op PSY Business. Door ons specialisme (psychiatrie) kunnen wij de keuringsarts verdergaand inzicht geven in de eisen voor en de risico’s van deelname aan het luchtverkeer.

Hoe maakt u een afspraak?
Als u als luchtvaartmedisch centrum (AeMC) of arts (AME) een afspraak wilt maken voor piloten of cabinepersoneel, dan kunt u het contactformulier op onze website invullen. Hierna zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen om de aanmelding te voltooien. Vervolgens ontvangt de betrokkene van ons per e-mail een uitnodiging, met daarop de datum en het tijdstip van de afspraak bij PSY Business en aanvullende praktische informatie.

Locatie
Keuringen vinden plaats op onze locatie Reedijk 8A te Heinenoord.

Kosten

  • De kosten voor psychiatrisch onderzoek inclusief uitwerking en rapportage bedragen € 900,- exclusief BTW.
  • Indien van toepassing bedragen de kosten voor het opvragen en/of verwerken van voorinformatie € 170,- per uur, exclusief BTW.
  • Indien aanvullend onderzoek nodig is zullen wij u daarvoor apart een prijsopgave doen.

De kosten dienen voorafgaand aan het onderzoek te worden voldaan door middel van een PIN betaling of met Visa/Mastercard aan de balie. Contant betalen is niet mogelijk. Indien gewenst kan ook vooraf worden betaald door middel van een overschrijving per bank. Het bedrag moet dan uiterlijk de dag voor het onderzoek door ons ontvangen zijn.

Eventuele kosten voor bloed- en/of urineonderzoek worden door het betreffende laboratorium direct bij de keurling in rekening gebracht.

Wat moet meegebracht worden naar het onderzoek?

  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Een overzicht van de medicatie die het afgelopen jaar is gebruikt (deze kan gratis worden opgevraagd bij de eigen apotheek)

Na het onderzoek
Na het onderzoek ontvangt de keurling per beveiligde mail een conceptrapport ter controle op feitelijke onjuistheden, zoals bijvoorbeeld een verkeerd gespelde naam. Na deze controle wordt het definitieve rapport verzonden aan u als opdrachtgever, het luchtvaartmedisch centrum (AeMC) of arts (AME).

Interesse? Of meer informatie

Mocht u nog vragen hebben, of aanvullende informatie nodig hebben neemt u dan contact met ons op.

Contact opnemen