Seminar: Herkennen en voorkomen van werkstress

Wat is stress eigenlijk? En wanneer spreek je van een burn-out? Hoe herken je de symptomen en hoe kun je tijdig ingrijpen? Deze vragen stonden centraal bij het door PSY Business georganiseerde seminar “Herkennen en voorkomen van werkstress” op woensdag 14 november 2018.

GZ-psycholoog Eduard van Dijk legde in zijn presentatie stap voor stap uit wat stress met je doet en welke waarschuwingssignalen je niet moet negeren. Ook gaf hij aan hoe je signalen kunt herkennen bij een ander en hoe je daar het beste over kunt communiceren.

Aanleiding voor het seminar was de landelijke campagne “Week van de werkstress”, waarbij dit jaar vooral aandacht is voor preventie en werkplezier. Meer plezier in het werk zorgt immers voor minder werkstress. Eduard van Dijk liet ook zien dat werkstress als reden voor verzuim in de afgelopen jaren niet alleen flink gestegen is, maar ook dat verzuim gerelateerd aan werkstress vaak langdurig van aard is. Redenen genoeg voor bedrijven om te investeren in een prettig werkklimaat en aandacht te hebben voor de werknemers.

De deelnemers vertrokken na deze avond geïnspireerd en met nieuwe inzichten huiswaarts. PSY Business komt zeker met een passend vervolg op dit seminar!