Week van de werkstress | 11 t/m 15 november 2019

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Een schrikbeeld voor werkend Nederland. Juist daarom is het belangrijk dat hier door het organiseren van de Week van de Werkstress opnieuw aandacht voor wordt gevraagd. Want je kunt als werkgever en werknemer veel doen om te voorkomen dat werkdruk omslaat in ongezonde werkstress.

De Week van de Werkstress is van maandag 11 t/m vrijdag 15 november 2019. Ook dit jaar wordt de week georganiseerd door OVAL, de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid. Op de website www.oval.nl/week-van-de-werkstress-2019 staan alle activiteiten en nieuwsupdates rondom deze week. U kunt zich aanmelden als actieve deelnemer, activiteiten organiseren en de initiatieven delen.

Kijk eens bewust naar de werkstress en het werkplezier binnen uw eigen organisatie. Kunnen werknemers zelf hun dag indelen? Is er flexibiliteit? Hoe staat het met de deadlines en de werk-privé balans? Het is belangrijk hier bewust bij stil te staan en passende maatregelen te nemen. Ook het bespreekbaar maken van mentale klachten en het tijdig inschakelen van deskundige hulp kan veel uitval voorkomen.